САЩ са финансирали при управлението на президента Барак Обама организация,

...
САЩ са финансирали при управлението на президента Барак Обама организация,
Коментари Харесай

Администрацията на Обама превела $200 000 на организация, финансираща тероризма

САЩ са финансирали при ръководството на президента Барак Обама организация, обвързвана с ликвидирания през 2011 година интернационален терорист №1 Осама бин Ладен, настояват американски медии.

Предишната президентска администрация е одобрила безплатна помощ от 200 хиляди $ за формация, обвързвана с „ Ал Каида “.

Още през 2004 година службата за надзор на задграничните активи към министерството на финансите на Съединени американски щати включва Ислямската организация за взаимопомощ (ISRA)в Хартум – столицата на Судан, в листата на организациите, финансиращи тероризма, и я уличава във връзки с Бин Ладен.

Десет години по-късно – през март 2014 година, Американската организация за интернационално развиване (USAID) отпуснала $723 000 на благотворителната организация „ Уърлд вижън “, като $200 000 от тях са ориентирани към ISRA. Парите са разпределени за оказване на помощ на разселени лица, наранени от продължаващия спор в Судан, се споделя в формален документ, представен от осведомителните организации.

USAID изясни, че по-късно е направена проверка на политиките за утвърждение на бенефициентите. Освен това е обновено и образованието на чиновниците, които се занимават с договарянето, разяснява случая формален представител на държавната организация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР