САЩ са депортирали в Германия прочут бивш наркодилър, съобщи ДПА,

...
САЩ са депортирали в Германия прочут бивш наркодилър, съобщи ДПА,
Коментари Харесай

Бивш колумбийски наркодилър бе депортиран от САЩ в Германия

САЩ са депортирали в Германия фамозен някогашен наркодилър, заяви ДПА, цитирайки списание "Шпигел ". Става дума за 70-годишния Карлос Ледер Ривас, който има и немско, и колумбийско поданство. Той е бил предаден през вчерашния ден на немските управляващи във Франкфурт.

Години наред Ледер е дясната ръка на именития колумбийски наркобарон Пабло Ескобар, с който управлява картела Меделин, вкарвал кокаин в Съединени американски щати през 70-те и 80-те години на предишния век. Ескобар предава Ледер на колумбийските управляващи, откакто той убива при спор един от наемните убийци на картела, написа уеб сайтът Бизнес инсайдър.

От 1987 година Ледер се намираше в затвор в Съединени американски щати, където получи доживотна присъда. Според известието той е почнал да сътрудничи на управляващите и е влезнал в стратегия за отбрана на очевидци. "Шпигел " написа, че в този момент за него ще се грижи неправителствена организация. Ледер няма за какво да се притеснява от немските управляващи, защото е излежал присъдата си в Съединени американски щати за трафик на опиати.

Първоначално той е наказан на 135 години затвор, само че откакто се съгласява да свидетелства против някогашния панамски деспот, военачалник Мануел Нориега, присъдата му е понижена на 55 години, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР