САЩ са дълбоко загрижени заради своеволно създаваните от китайското правителство

...
САЩ са дълбоко загрижени заради своеволно създаваните от китайското правителство
Коментари Харесай

Директорът на ФБР изрази притеснения за китайските „полицейски участъци“ в САЩ

САЩ са надълбоко загрижени поради самоволно създаваните от китайското държавно управление „ полицейски сектори “ в американски градове , евентуално за практикуване на въздействие, сподели шефът на ФБР Кристофър Рей пред законодатели, съобщи Ройтерс.

„ Сейфгард дифендърс “ – основана в Европа правозащитна организация, през септември разгласява отчет, който разкрива наличието на десетки китайски „ полицейски сектори “ в огромни градове по целия свят, в това число в Ню Йорк.

Републиканците в Конгреса на Съединени американски щати настояха администрацията на президента Джо Байдън да отговори какво е въздействието, което тези структури упражняват. 
В отчета се споделя, че „ полицейските сектори “ са продължение на напъните на Пекин да оказва напън върху някои китайци или техни родственици зад граница да се върнат в родината си, с цел да бъдат съдени. Прави се и връзка с активността на орган на китайската комунистическа партия, претрупан да популяризира въздействие и агитация в чужбина.

Много съм угрижен по отношение на това. Наясно сме, че тези сектори съществуват, сподели Рей пред сенатската комисия по вътрешна сигурност. Той изясни, че ФБР изследва юридическите параметри на проблема, с цел да се реши дали „ полицейските сектори “ с в нарушаване на американски закони.

През октомври Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против 7 китайски жители в осъществяване на дейности по наблюдаване и тормоз против американски жител и фамилията му, в опит на китайското държавно управление да накара един от следените да се върне в Китай.

Това беше най-новият случай, с който министерството на правораздаването се занима, ориентиран против опитите на Китай да намери хора зад граница , наричани от Пекин обвинени в закононарушения. Тези дейности са известни като „ Операция „ Лов на лисици “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР