САЩ са блокирали проектодекларация на Съвета за сигурност на ООН,

...
САЩ са блокирали проектодекларация на Съвета за сигурност на ООН,
Коментари Харесай

САЩ блокирали декларация на Съвета за сигурност за разследване на убийствата на палестинци

САЩ са блокирали проектодекларация на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която се призоваваше за въздържаност в Ивицата Газа и се настояваше за следствие на събитията към убитите от израелската войска 16 палестинци, оповестява "Франс прес ", базирайки се на дипломатически източници.

По-рано генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изиска "независимо и транспарантно следствие " на кръвопролитните конфликти, избухнали при митинг на десетки хиляди палестинци в петък край границата на Ивицата Газа с Израел.

От името на арабските страни членки на Съвета за сигурност Кувейт внесе в петък проектодекларация в този смисъл. В текста се призоваваше за без значение и транспарантно следствие на насилието и се показваше надълбоко безпокойствие за ситуацията на границата сред Ивицата Газа и Израел.

Съединени американски щати са възразили против текста и са настояли, че няма да го поддържат. В проектодекларацията също се потвърждаваше правото на палестинците на кротичък митинг и се показваше скръбта на членовете на Съвета "от загубата на живот на почтени палестинци ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР