САЩ са близо до пика на епидемията от коронавирус, обяви

...
САЩ са близо до пика на епидемията от коронавирус, обяви
Коментари Харесай

Коронавирус: САЩ били близо до пика на епидемията

САЩ са покрай пика на епидемията от ковид , разгласи шефът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) Робърт Редфийлд пред NBC.

Щатите са страната с най-вече смъртни случаи от ковид в света . Според " Ройтерс " повече от 22 000 души са умряли. Около 2000 умряли са съобщавани всеки ден четири дни подред, като най-вече смъртни случаи има в и към Ню Йорк.
 Съединени американски щати отпуснали милиони долари на лаборатория в Ухан за опити върху прилепи
Съединени американски щати отпуснали милиони долари на лаборатория в Ухан за опити върху прилепи

Институтът по вирусология в Ухан е провеждал опити върху прилепи

" Точно в този момент приближаваме пика ...Вие знаете, вие сте на върха, когато на идващия ден действително е по-малко от предния ден. Ние стабилизираме в този момент ", разяснява Редфийлд.

“We are nearing the peak right now. ” Watch @CDCDirector’s full interview with @savannahguthrie about if he thinks we’ve hit the peak of the coronavirus yet, when the country could start reopening and much more. pic.twitter.com/hZdWDKSbSb
— TODAY (@TODAYshow) April 13, 2020
Той разясни, че се надяват тази седмица да могат да разгласят, че са достигнали върха.

По думите му тази пандемия друго визира всяка част от страната и заради тази причина деликатно ще прегледат и оценят информацията преди да предлагат разхлабване на рекомендациите за обществена отдалеченост до май.

Според специалиста редица неща би трябвало да се случат преди да се отвори страната, в това число увеличение на опциите за ранно определяне на случаите на инфектирани, изолирането им и следене на евентуалните носители.
 Д-р Фаучи: Съединени американски щати можеха да спасят живот с по-ранни дейности
Д-р Фаучи: Съединени американски щати можеха да спасят живот с по-ранни дейности

За първи път в историята всички 50 щата са с декларация за злополучие

Редфийлд означи още, че анулацията на ограниченията ще става малко по малко , еволюционен развой.

Той благодари на американците за спазването на напътствията за обществена отдалеченост. Експертът напомни, че без ограниченията коронавирусът може доста елементарно да убие сред 250 000, 500 000 и един милион американци.

Според Университет " Джон Хопкинс " минимум 22 116 души са умряли от ковид в Съединени американски щати, а над 557 663 са инфектираните.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,87 млн. случая и над 115 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР