САЩ са благодатна почва за отричането на науката за климата

...
САЩ са благодатна почва за отричането на науката за климата
Коментари Харесай

САЩ са благодатна почва за отричането на климатичните промени

Съединени американски щати са плодородна почва за отричането на науката за климата спрямо други страни, като интернационално изследване демонстрира, че забележителен брой американци не имат вяра, че се случва смяна на климата , провокирана от човешката активност , написа английският в. " Гардиън ".

Общо 13% от интервюираните американци в изследването, извършено в 23 страни от YouGov-Cambridge Globalism Project, са се съгласили с изказванието, че климатът се трансформира, " само че човешката активност въобще не е виновна за това ". Други 5 % са показали, че климатът не се променял.

Само Саудитска Арабия (16%) и Индонезия (18%) имат по-голям дял от хора, които се съмняват в климатичните промени.

Американците също по този начин е по-вероятно спрямо всяка друга западна страна, взела участие в изследването, да настояват, че не знаят дали климатът се трансформира или хората са виновни - общо 13% са споделили това.
 Манфред Вебер: Само някои десни особняци отхвърлят климатичните промени
Манфред Вебер: Само някои десни особняци отхвърлят климатичните промени

Той направи коментара по време на ефирен спор с Франс Тимерманс

Но макар тези възгледи, голямото болшинство от американските жители одобряват науката за климатичните промени, като съвсем четири от всеки 10 души настояват, че човешката активност е най-малко отчасти виновна , евентуално дружно с други фактори, а още една трета, която има по-твърда позиция, че човешката активност е преобладаващата причина.

Учените са единомислещи, че хората провокират климатичните промени посредством експоненциалното увеличение на излъчванията с парников резултат през годините. Глобалните излъчвания към момента нарастват, а последните четири години са били най-горещите, откогато се води надеждна статистика по въпроса.

Миналия октомври Междуправителственият панел за климатичните промени към Организация на обединените нации, в който влизат хиляди водещи международни климатолози, предизвести за тежките последици от продължаващото световно стопляне, изтъквайки, че човечеството разполага единствено с 12 години, с цел да предприеме съответни дейности.

В резултат на това се появи световно придвижване на младежи, призоваващи за дейности. Движението е ръководено от шведската тийнейджърка Грета Тунберг.
 Грета Тунберг упорства политиците да слушат учените за климатичните промени
Грета Тунберг упорства политиците да слушат учените за климатичните промени

Не може сама да промени мисленето им, желае да го сторим дружно

В Съединени американски щати уличните митинги са по-малко забележими, само че политическият пейзаж към климатичните промени беше изменен от Зеления Нов курс, опит на членката на Конгреса от Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес да подтиква готовност, сходна на тази от Втората международна война, с цел да бъдат лимитирани все по-тежките урагани и горски пожари, които опустошават страната.

През тази седмица беше оповестен отчет на Организация на обединените нации, писан в продължение на повече от три години от повече от 450 учени и дипломати, който предизвести, че един милион типове са на ръба на измирането, значително вследствие на човешката активност, която форсира с тревожни нива упадъка на животоподдържащите естествени системи на Земята на обезпокоителен.

Но по-масовото отказване на науката за климата се свежда до съгласувана акция за дезинформация от страна на петролните компании и черти от американския темперамент, проучва Маргарет Клайн Саламон, която е клиничен психолог и която е основателка на групата за напън Climate Mobilization.

" Братята Кох и петролната промишленост вложиха милиарди долари в заблуждаването на американската общност, даже изпращайки литература на учители по естествени науки в учебните заведения ", акцентира Саламон и добавя: " Те са толкоз добре проведени и съумяха да трансфорат климатичните промени в спорна тематика. Това явно работи. Налице е също по този начин въпросът с американския индивидуализъм, излишък от орис, която не ни оказва помощ за разбирането, че сме част от мрежата на живота. Американската фантазия е много егоистична. Нуждаем се от нова американска фантазия. "

Американците също по този начин наподобяват извънредно предразположени към обвързваните с климата тайни теории, демонстрират данните на YouGov. Общо 17% от интервюираните са се съгласили, че " концепцията за световно стопляне, породено от индивида, е машинация, която е измислена, с цел да заблуди хората ".

Вярата в тази тайна доктрина, която преди е била взимана на въоръжение от страна на Доналд Тръмп, който неправилно твърди, че климатичните промени са небивалица на Китай, нараства с възрастта и консервативната политическа идеология. Общо 52% от американците, които дефинират себе си като " доста десни ", настояха, че световното стопляне е машинация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР