САЩ с удар по Израел! Голяма новина за мира в

...
САЩ с удар по Израел! Голяма новина за мира в
Коментари Харесай

САЩ с удар по Израел! Обяви голяма новина за мира в Газа, Палестина и Близкия изток

Съединени американски щати с удар по Израел! Голяма вест за мира в Газа, Палестина и Близкия изток.

„ Сега е моментът “ да се приключи спора в Газа, разгласи американският държавен секретар Антъни Блинкън. Той прикани Израел да заобикаля бъдеща ескалация с Иран, съобщи Агенция Франс Прес.

Израел води война с подкрепяните от Иран радикални групировки „ Хамас “ в Газа и „ Хизбула “ в Ливан като даде обещание да отговори и на иранския ракетен удар от 1 октомври. Ескалацията на напрежението се усили фрапантно след елиминирането на водачите на ислямските групировки „ Хизбула “ и „ Хамас “.

Блинкън дойде през днешния ден в Саудитска Арабия след визитата си в Израел. Това е 11-ата си аудиенция в района от началото на войната в Газа и първа от актуалната ескалация сред Израел и „ Хизбула “.

напомня, че войната в Газа стартира преди близо година с офанзива на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври 2023 година

Тогава бяха убити към 1200 души, множеството цивилни. Ответната израелска атака умъртви невъобразимата цифра от над 42 000 души в Газа, също в болшинството си цивилни, по данни на ислямисткото придвижване „ Хамас “, които Организация на обединените нации удостовери за достоверни.

„ От 7 октомври преди година Израел реализира множеството от стратегическите си цели по отношение на Газа…Сега е време да обърне тези триумфи в дълготраен стратегически триумф “, съобщи Блинкън, напускайки Израел след срещи с премиера Бенямин Нетаняху и други висши държавници.

„ Има прогрес, което е добре, само че е необходим още и най-много да бъде дълготраен “, разгласи американският държавен секретар във връзка помощта за Газа.

Утре посланик №1 на Съединени американски щати ще бъде в Катар, а в петък ще се срещне с Лондон с арабски сътрудници за договаряния за споровете в Газа и Ливан.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР