САЩ решиха да преместят посолството си от Киев в град

...
САЩ решиха да преместят посолството си от Киев в град
Коментари Харесай

САЩ местят посолството си от Киев в Лвов

САЩ взеха решение да реалокират посолството си от Киев в град Лвов, в западната част на Украйна, покрай границата с Полша. Новината заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън, предадоха международните организации.

Пред трагичното ускорение на разполагането на съветски сили на границата, Съединени американски щати взеха решение да реалокират посолството си от Киев в Лвов, се разяснява в изказване на Блинкън.

" Посолството ще остане в контакт с украинското държавно управление, само че ние призоваваме мощно всеки американски жител, който е към момента в Украйна, да напусне страната неотложно ", се споделя в изказването на Блинкън.

Вчера американският президент Джо Байдън и английският министър-председател Борис Джонсън се съгласиха, че към момента има сериозна опция за дипломация и късмет за Русия да отстъпи и да предотврати злополука в Украйна. В известието на Белия дом за диалога се споделя още, че в телефонния си диалог двамата водачи са разискали укрепването на отбранителните благоприятни условия на източния фланг на НАТО и готовността на съдружниците и сътрудниците на двете страни да подхващат дейности, тъй че Русия да понесе тежки последствия, в случай че предприеме военна ескалация.

Същевременно съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че Съединени американски щати считат да предложат на Украйна кредитни гаранции в размер на 1 милиард $, съобщи Франс прес.

Освен икономическа и филантропична помощ Съединени американски щати предоставиха на Украйна 650 милиона $ помощ в региона на сигурността предходната година, напомня организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР