САЩ решиха да преместят посолството си от Киев в град

...
САЩ решиха да преместят посолството си от Киев в град
Коментари Харесай

САЩ местят посолството си от Киев в Лвов

САЩ взеха решение да реалокират посолството си от Киев в град Лвов, в западната част на Украйна, покрай границата с Полша. Новината заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън (на снимката), предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 329
" Пред трагичното ускорение на разполагането на съветски сили на границата, Съединени американски щати взеха решение да реалокират посолството си от Киев в Лвов ", се разяснява в изказване на Блинкън.

" Посолството ще остане в контакт с украинското държавно управление, само че ние призоваваме мощно всеки американски жител, който е към момента в Украйна, да напусне страната неотложно ", се споделя в изказването на Блинкън.

Същевременно съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че Съединени американски щати считат да предложат на Украйна кредитни гаранции в размер на 1 милиард $.

Освен икономическа и филантропична помощ Съединени американски щати предоставиха на Украйна 650 милиона $ помощ в региона на сигурността предходната година, припомниха  организациите.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 329  Генералният секретар на Организация на обединените нации беседва с външните министри на Русия и Украйна Генералният секретар на Организация на обединените нации беседва с външните министри на Русия и Украйна  Руски наемници с шпионски връзки усилват наличието си в Украйна Руски наемници с шпионски връзки усилват наличието си в Украйна  НАТО: Русия да изтегли силите по границата с Украйна, с цел да се реализира спокойно решение НАТО: Русия да изтегли силите по границата с Украйна, с цел да се реализира спокойно решение
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР