САЩ решиха да прекратят приемането на още турски пилоти, които

...
САЩ решиха да прекратят приемането на още турски пилоти, които
Коментари Харесай

САЩ няма да приемат повече пилоти от Турция за обучение на Ф-35

САЩ взеха решение да прекратят приемането на още турски водачи, които възнамеряват да пътуват до страната, с цел да бъдат подготвени да летят с новите изтребители Ф-35, оповестиха американски представители, представени от " Ройтерс ".

Според информационната организация това е явен знак за ескалация на спора сред Турция и Съединени американски щати по отношение на решението на Анкара да закупи зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия. Вашингтон предизвестява, че комплексът съставлява опасност за американските самолети. Турция възнамерява да закупи Ф-35. Американците са уверени, че Турция не може да има двете.

Двама американски източници имат вяра, че към момента е допустимо да се анулира решението, в случай че Турция промени проектите си. Те прибавиха, че решението все още ще се ползва единствено за тези турски водачи и техници, които занапред ще пътуват до Съединени американски щати.

Все още не е взето публично решение, съгласно източниците, да се приключи образованието на турските водачи и на поддържащите екипи във военновъздушната база Luke в Аризона. В момента в базата се образоват четирима турски водачи. Други двама турски водачи работят като инструктори. Освен тези шестима военнослужещи, има 20 турски техници, които сега се образоват.

Турция демонстрира интерес да закупи 100 изтребителя за 9 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР