САЩ разширяват днес санкциите срещу Русия, по-точно срещу кораба Фортуна,

...
САЩ разширяват днес санкциите срещу Русия, по-точно срещу кораба Фортуна,
Коментари Харесай

Германска и швейцарска компания се оттеглят от „Северен поток-2"

Съединени американски щати уголемяват през днешния ден глобите против Русия, по-точно против кораба " Фортуна ", който е включен в строителството на газопровода " Северен поток-2 ", и неговия притежател - компанията КВТ-Рус. Това заяви ТАСС, базирайки се на информация от уеб страницата на министерството на правораздаването на Съединени американски щати.В санкционния лист са включени също основаната в Русия компания Рустанкер, както и танкерите " Максим Горки " и " Сиера ".

Германският тръст Билфингер (Bilfinger SE) се е отказал от присъединяване си в плана поради опасността със наказания от Вашингтон, заяви през днешния ден в. " Билд ".

По данни на изданието компанията е имала подписани няколко контракта с плановия оператор Норд стрийм-2 (Nord Stream 2 AG) за 15 млн. евро, в това число за " създаване, доставка и обслужване на системи за сигурност ".

Според " Билд " Билфингер към този момент е уведомила американската страна, че не има намерение да извърши договорите.

Застрахователната швейцарска компания Цюрих иншуърънс груп (Zurich Insurance Group) също е прекратила присъединяване си в плана, осведоми ТАСС.

" Компанията отдава най-висш приоритет на съблюдаването на икономическите наказания, в това число по законодателството на Съединени американски щати. Поддържахме стеснен контакт с Държавния департамент на Съединени американски щати за разискване на глобите по " Северен поток-2 " и прекратихме цялото (застрахователно) покритие, което попада в обсега на глобите ", сподели представителят на компанията Томас Баер.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР