САЩ разрешиха продажбата на военно оборудване на Украйна на стойност

...
САЩ разрешиха продажбата на военно оборудване на Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ разрешиха продажбата на военно оборудване на стойност 138 млн. долара на Украйна

САЩ позволиха продажбата на военно съоръжение на Украйна на стойност 138 милиона $ (127 млн. евро) за ремонт и рационализация на ракетните системи " Хоук ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато пакет военна помощ на стойност 60 милиарда $ остава блокиран в Конгреса.

Голяма част от системите за противовъздушна защита на Украйна са завещание от руската ера. След началото на съветското настъпление в страната през февруари 2022 година те бяха усъвършенствани доста посредством прибавянето на западни системи, най-вече американски. Вашингтон е доставил на Украйна съвременни системи за Противовъздушна отбрана като " Пейтриът " и по-старото потомство системи " Хоук ".

" Украйна незабавно се нуждае от възстановяване на отбранителните си качества против съветските ракетни удари и въздушния капацитет на съветските сили ", се споделя в изказване на Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността на Съединени американски щати, федерална организация, която дава отговор за американските военни продажби на непознати страни. " Обслужването и поддръжката на ракетната система " Ястреб " ще усъвършенства способността на Украйна да пази своя народ и да пази сериозната си национална инфраструктура ", добави организацията във вчерашното си изказване.

В същото време тя увери, че продажбата " няма да промени фундаменталния боен баланс в района ".

Украйна упорства от месеци за повече муниции и системи за противовъздушна защита от западните си съдружници.

В неделя украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че страната му ще загуби войната, в случай че предстоящата помощ от Съединени американски щати в размер на 60 милиарда $ стане блокирана, до момента в който Русия ускорява натиска си в източната част на страната. Американската стратегия за военна и икономическа помощ за Киев е в застой в Конгреса от предходната година заради различията сред демократите и републиканците в навечерието на президентските избори през ноември, показва Агенция Франс Прес.

В очакване на решението украинските бойци са принудени да пестят от боеприпасите си и да се изправят против уверената съветска войска, която през лятото на 2023 година отблъсна огромна контраатака на киевската войска.

Руската войска, която е по-многобройна и по-добре снабдена с муниции, последователно напредва на източния фронт, а през последните седмици постоянно нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, като оставя без електричество хиляди цивилни. Наскоро силите на Москва ускориха натиска си и в региона на Часов Яр - стратегическо населено място в Донбас, отбелязва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР