САЩ разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на Ислямска държава,

...
САЩ разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на Ислямска държава,
Коментари Харесай

Американски представител: САЩ предупредиха Русия за възможността от нападение

Съединени американски щати разполагат с разследваща информация, потвърждаваща изказванието на " Ислямска страна ", че то е отговорно за нападението в концертна зала в Подмосковието, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представител.

Служителят съобщи, че Съединени американски щати са предизвестили Русия в през последните седмици за опцията за нахлуване. " Предупредихме руснаците по подобаващ метод ", сподели служителят, приказвал при изискване на анонимност, без да дава никакви спомагателни детайлности, написа Българска телеграфна агенция.

Най-малко 40 души бяха убити и 145 ранени в петък, когато облечени в камуфлажни облекла въоръжени лица откриха огън с автоматизирани оръжия по публиката на концерт в град в Подмосковието.

Това беше едно от най-смъртоносните набези на Русия от десетилетия насам. " Ислямска страна ", терористичната група, която едно време се стремеше да управлява обширни територии в Ирак и Сирия, пое отговорност за офанзивата, осъществена през вчерашния ден вечерта.  Броят на починалите в нападението го трансформира в едно от най-тежките в Русия след обсадата на учебно заведение в Беслан през 2004 година, когато ислямистки бойци взеха за заложници над 1000 души, в това число стотици деца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР