САЩ разполагат с информация, според която Русия готви операция в

...
САЩ разполагат с информация, според която Русия готви операция в
Коментари Харесай

Американското разузнаване има информация, че Русия ще изфабрикува претекст за нахлуване в Украйна

САЩ разполагат с информация, съгласно която Русия готви интервенция в Източна Украйна в опит да сътвори предлог за инвазия. Това е декларирал върховен представител на американските управляващи пред CNN в петък.

По думите му разузнаването на Съединени американски щати има доказателства, че съветски сътрудници, подготвени в потреблението на експлозиви, ще извършат саботажи против личните сили на Русия.

Твърдението последва друго такова от украинското министерство на защитата в петък, в което се споделя, че съветските специфични служби приготвят провокации против съветските сили с желанието след това да обвинят Украйна за тях. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан загатна за сведенията по време на брифинг с кореспонденти в четвъртък.

" Нашето разузнаване има информация, че Русия приготвя почвата, с цел да изфабрикува предлог за инвазия. Вече видяхме този способ през 2014 година ", съобщи Съливан.

Служителят, приказвал пред CNN, пък споделя, че съгласно администрацията на президента Джо Байдън Русия се готви за навлизане в Украйна, което ще докара до " широкомащабни нарушавания на човешките права и военни закононарушения, в случай че дипломацията не успее да реализира задачите си ".

" Руските военни възнамеряват да започват тези действия няколко седмици преди военното навлизане, което може да стартира сред средата на януари и средата на февруари ", добавя той.

Съединени американски щати също по този начин считат, че е почнала обработка на съветското публично мнение за интервенцията, като в обществените мрежи всекидневно се появяват хиляди постове с изказвания за нарушавания на правата на индивида в Украйна и враждебност от страна на украинските водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР