„САЩ разговарят със Северна Корея и им плащат изтръгнати с

...
„САЩ разговарят със Северна Корея и им плащат изтръгнати с
Коментари Харесай

САЩ: Говорим с КНДР от 25 години, не това е отговорът

„ Съединени американски щати беседват със Северна Корея и им заплащат изтръгнати с изнудване пари от 25 години. Разговорите не са отговорът”, написа в „ Туитър” американският президент Доналд Тръмп.

По-късно денем американският министър на защитата Джим Матис обаче съобщи, че Съединени американски щати не са изчерпали дипломатическите ходове във връзка с Северна Корея.

Запитан от публицисти преди среща с южнокорейския си сътрудник Сон Йон-му в Пентагона дали Съединени американски щати са изчерпали дипломатическите си разновидности по отношение на Северна Корея, Матис отговори: „ Не. Никога не изчерпваме дипломатическите си решения. Продължаваме да работим дружно. (Южнокорейският) министър (на отбраната) и аз споделяме отговорността да подсигуряваме отбраната на нашите страни, жители и интереси”.

Правителството на Тръмп, както и това на неговия предходник Барак Обама, употребява непрекъснато метода с „ моркова и тоягата” във връзка с севернокорейския режим с вярата да го накара да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия, отбелязва Франс прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън даде ясно да се разбере, че е подготвен на договаряния със Северна Корея, при изискване че те ще са за нуклеарното ѝ разоръжаване.

„ Те са подготвени да лимитират провокативните си дейности и е допустимо да забележим в това път към някакъв тип разговор в близко бъдеще”, съобщи Тилърсън преди седмица.

--> Вчера обаче Северна Корея изстреля балистична ракета със междинен обхват, която прелетя над северния японски остров Хокайдо.

Новото ракетно тестване беше наказано от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съветът приканва всички страни членки на Организация на обединените нации да съблюдават прецизно и напълно резолюциите на организацията, включително и тези, налагащи стопански наказания на Северна Корея, се споделя в изказване, утвърдено от 15-те страни членки.

В него се прибавя, че е от жизненоважно значение КНДР да предприеме незабавни, съответни дейности, с цел да понижи напрежението. Съветът показва също по този начин уговорката си за спокойно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската рецесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР