САЩ разчитат на европейските си партньори да се противопоставят на

...
САЩ разчитат на европейските си партньори да се противопоставят на
Коментари Харесай

EС е пред най-тежката икономическа криза от 30-те години насам: Нюзуик

" Съединени американски щати разчитат на европейските си сътрудници да се опълчват на съветската експанзия в Украйна, само че има разнообразни аргументи да се съмняваме, че тази поддръжка ще продължи абсолютно.

Европа се е отправила към най-великата икономическа рецесия от 30-те години на предишния век. През пандемията от COVID-19 държавните управления в Европейски Съюз усилиха търсенето с солидни парични тласъци – отпечатване на пари, до момента в който в това време предлагането се ограничаваше поради затварянето на бизнеси и налагането на работещите да си остават по домовете. Това провокира най-високите инфлационни равнища от генерации. 

После пристигна Русия с нашествието в Украйна, вследствие на което Европа постави старания да отслаби Путин с екстензивни стопански наказания. Тези наказания обаче стреляха и назад по нея самата. Докато курсът на рублата в действителност се подвигна, Европейски Съюз се изправи пред редуциране на енергийните доставки, инфлация и по-бавен стопански напредък.  

Правителствата имат проблеми, като италианският министър председател напряко изгуби работата си. В Нидерландия, Германия, Полша, Испания има многоседмични митинги на фермерите и превозвачите. Вълна от стачки налегна основния авиосектор. И при все че, милиони бежанци, които усещат същите проблеми в Африка и Близкия Изток, още веднъж стартират да прииждат към границите на Европа. С храната, горивото и миграцията като затрупващи я проблеми, Европа и нейните държавни управления са неспокойни. 

И още доста кабинети в Европейски Съюз ще паднат през идващите 6 до 8 месеца. 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР