САЩ работят усилено с Израел и посредниците Катар и Египет,

...
САЩ работят усилено с Израел и посредниците Катар и Египет,
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ усилено преговарят за пауза в сраженията между Израел и Хамас

Съединени американски щати работят интензивно с Израел и медиаторите Катар и Египет, с цел да преодолеят оставащите разлики по договорката за заложниците. С нея се чака да бъде открита пауза в сраженията сред Израел и " Хамас ", съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от „ Ройтерс ”.

Канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху дефинира като нереалистични най-новите оферти от страна на " Хамас " по договорката за заложниците. В същото време той осведоми, че делегация ще отпътува за Катар, с цел да разиска позицията на Израел по отношение на евентуално съглашение.

В свое изявление по време на посещаване в Австрия Блинкън съобщи, че фактът, че Израел ще изпрати екип, отразява " чувство за опция и за неотложност " за реализиране на съглашение за освобождение на заложниците. " Имаме диалози, които се случват в този момент, до момента в който си приказваме тук, и аз съм уверен, че те ще продължат през идните дни ", сподели Блинкън пред кореспонденти.

Канцеларията на Нетаняху през днешния ден сподели също, че министър председателят е одобрил проектите за военна интервенция в град Рафах в южната част на линията Газа, където се намират повече от един милион души и добави, че армията приготвя оперативни въпроси и евакуация на цивилното население, написа Българска телеграфна агенция.

Блинкен сподели, че Съединени американски щати желаят да видят явен и използван проект за военната интервенция в Рафах, в това число за предотвратяване на цивилните от заплаха, само че добави, че Вашингтон към този момент не е видял подобен проект.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР