САЩ проследяват достатъчно индикатори и предупреждения около руската военна активност

...
САЩ проследяват достатъчно индикатори и предупреждения около руската военна активност
Коментари Харесай

Топ генералът на САЩ много обезпокоен от военната активност на Русия близо до Украйна

САЩ наблюдават задоволително знаци и предизвестия към съветската военна интензивност покрай Украйна, които провокират " доста безпокойствие ", а съветската изразителност наподобява все по-остра. Това разяснява най-високопоставеният американски боен офицер, осведоми " Ройтерс ".

Армейският военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, е отказал да спекулира по отношение на типовете разновидности, които Съединени американски щати биха могли да обмислят при положение на съветска инвазия. Но Мили, в едни от най-обширните си мнения по отношение на рецесията, акцентира смисъла на суверенитета на Украйна за Вашингтон и за НАТО.

" Тук са заложени на карта обилни ползи за националната сигурност на Съединени американски щати и на страните членки на НАТО, в случай че е имало очевиден акт на нападателни военни дейности от руснаците в национална страна, която е самостоятелна от 1991 година ", акцентира Мили по време на полет от Сеул за Вашингтон.

Украйна споделя, че Русия е струпала над 90 000 бойци покрай дългата им обща граница. Но Москва отхвърли догатките, че се готви за офанзива против южната си съседка и отбрани правото си да разполага войски на лична територия, както откри за добре.

Кремъл към този момент анексира черноморския полуостров Крим от Украйна през 2014 година и по-късно поддържа проруските сепаратисти, сражаващи се с киевските държавни сили в източната част на страната. В този спор са починали към 14 000 души, споделя Киев, и той към момента е къкрещ.

Експерти предизвестяват, че една неоспорвана съветска инвазия може да бъде дестабилизираща, създавайки талази надалеч оттатък Украйна в миг на възходящо безпокойствие по отношение на китайските планове към Тайван.

Мили отхвърли да изложи обществено своята оценка за броя на съветските сили покрай Украйна, само че загатна, че опасенията му отиват оттатък суровия брой съветски бойци.

" Няма да ви кажа какво наблюдаваме и знаците или предизвестията от позиция на разузнаването, само че ние ги наблюдаваме всички ", означи Мили и добави: " И в този момент има задоволително, с цел да провокират доста безпокойствие, а ние ще продължим да следим. "

Русия и Украйна имат вековна обща история и образуваха двете най-големи републики на Съветския съюз до разпадането му през 1991 година, тъй че Москва преглежда упоритостта на съседката си да се причисли към НАТО като засегнатост и опасност.

Откакто стартира последната рецесия, Москва насочи претенции за правно обвързващи гаранции за сигурност от Запада и за уверения, че НАТО няма да одобри Украйна за член или да разположи ракетни системи там да удря Русия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести Москва през вчерашния ден за " сериозна цена ", в случай че нахлуе в Украйна, като прикани съветския си сътрудник Сергей Лавров да търси дипломатически излаз от рецесията.

Мили отхвърли да спекулира дали съветският президент Владимир Путин може да е обнадежден от изтеглянето на президента на Съединени американски щати Джо Байдън от Афганистан, като уточни, че " би трябвало да попитате Путин ". Оттеглянето през август постави завършек на войната на Америка в продължение на две десетилетия с недвусмислено проваляне, като талибаните се върнаха на власт.

" Мисля, че би било неточност за всяка страна да прави необятно стратегическо умозаключение въз основа на изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан и по-късно да одобри това събитие и автоматизирано да го ползва към други обстановки ", акцентира Мили.

Той цитира исторически образци за минали президенти на Съединени американски щати, които изтеглиха войските на някои места, само че подредиха военни дейности на други места.

" Тъй че понякога Съединени американски щати са сложна страна за схващане от други страни ", означи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР