САЩ прогнозират падането на Киев за три дни в случай

...
САЩ прогнозират падането на Киев за три дни в случай
Коментари Харесай

Три дни, а не два. В САЩ обсъждат колко време Украйна ще издържи срещу Русия

Съединени американски щати предвиждат рухването на Киев за три дни при положение на съветско „ настъпление “. Началникът от Обединеното командване на началник-щабовете ген. Марк Мили също разгласи подготовката на Запада за бежанска рецесия от Украйна.

Генерал Марк Мили сподели на конгресмените, че Киев може да падне в границите на 72 часа при положение на " пълномащабно русконашествие " в Украйна. Съответните изказвания се цитират от канал “Фокс Нюз”, базирайки се на източници в Конгреса.

Според Мили при положение на инвазия ще загинат към 4000 съветски военни и към 15 000 украински военни.

Според събеседниците на телевизионната компания редица американски депутати са изразили угриженост по отношение на незадоволително бързото даване на военна помощ на Украйна от Съединени американски щати. На собствен ред представители на Белия дом и Държавния департамент означиха, че Русия може да употребява забележителните оръжейни доставки като „ причина за инвазия “.

" Украинците ще избягат в Европа "

Тъй като обстановката към Украйна ескалира, Съединени американски щати работят за подготовка за " забележителна рецесия с мигранти и бежанци ", добави източник на “Фокс Нюз”.

Европейските страни, съгласно канала, също разискват въпроса за настаняването на бежанците, защото изхождат от догатката, че „ украинците ще избягат в други елементи на Европа “.

" Русия ще даде съдбоносен отговор "

На собствен ред издателят и основен изпълнителен шеф на списание “Нешънъл Интерест” Дмитрий Саймс приказва за единствения, съгласно него, вероятен сюжет за началото на хипотетичния въоръжен спор в Украйна.

По-специално Саймс споделя, че през декември 2021 година е разговарял с представители на съветския политически хайлайф, които са го уверили, че Москва няма нападателни проекти.

„ Не съм чувал нито едно споменаване за опцията за огромно съветско навлизане, просто тъй като настояванията на Москва НАТО да не се уголемява и да не укрепва Алианса в Източна Европа не са изпълнени. В Москва всички събеседници отхвърлят сходна опция “, сподели той.

В същото време политологът уточни " решимостта на съветската страна " при положение на експанзия против нея „ Ако Русия бъде изложена на офанзива, тя няма да се поколебае да даде съдбоносен отпор “, заключи Саймс.

Загуби и бежанци

За това, че военните загуби на Украйна при положение на „ навлизане “ на Руската федерация могат да варират от 5до 25 хиляди души, а на руснаците – от 3 до 10 хил, оповестиха по-рано “Ройтерс” и “Вашингтон Пост”.

Според известия в американските медии Русия сякаш е подготвила почти 70% от силите, които биха били нужни за хипотетичното „ навлизане “ в Украйна. „ Ако Русия реши да нахлуе в Киев, тогава украинската столица ще падне след няколко дни “, споделят американски чиновници, отбелязвайки, че пълномащабно „ настъпление “ ще докара до разселването на 5 милиона бежанци.

Руснаците се опасяват от война”

Според изследванията на публичното мнение в Руската федерация по-голямата част от интервюираните се опасяват от война и не желаят въоръжен спор.

„ Но в това време войната се усеща все по-близо и по-близо. Има някаква наложителност, че сме въвличани във войната. И по този начин е изцяло допустимо. Когато питаме кой е основателят на всичко, което се случва, на първо място повече от половината посочват Съединените американски щати, 15% - Украйна. А Русия се показва от 3-4% “, изяснява социологът Денис Волков-

Последните събития към Украйна, съгласно него, се възприемат от хората точно като спор сред Русия и Запада, Русия и Съединени американски щати.

През последните месеци връзките сред Русия и Запада станаха още по-напрегнати. Вашингтон и Брюксел упрекват Москва, че приготвя " навлизане " в Украйна и на този декор ускоряват наличието си в Източна Европа.

Кремъл отхвърля всички изказвания и припомня, че Киев не съблюдава Минските съглашения: украинските управляващи са концентрирали половината от персоналния състав на армията покрай линията на прикосновение и, както оповестява “РИА Новости,” стрелят по милициите със неразрешени оръжия.

В края на предходната година Руската федерация съобщи проектодокументи за гаранции за сигурност на Съединени американски щати и техните съдружници. Основното условие е неразширяването на НАТО на изток. Руските управляващи в отговор на обвиняванията на Запада и Украйна в „ нападателни дейности “ неведнъж декларират, че страната „ не заплашва никого и няма да нападна никого “.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР