САЩ продължават силно да се противопоставят на „Северен поток -

...
САЩ продължават силно да се противопоставят на „Северен поток -
Коментари Харесай

САЩ катеогрично против „Северен поток-2“ и втората тръба на „Турски поток“

САЩ не престават мощно да се опълчват на „ Северен поток - 2 “ и на втората тръба на „ Турски поток “., съобщи представител на Държавния департамент по искане за коментар по съглашението, реализирано в Европейския съюз по отношение на промените на газовата инструкция на Европейски Съюз и осъществяването на плана „ Северен поток - 2 “.
"Съединените щати не престават изрично да се опълчват на " Северен поток 2 "и на втората тръба на „ Турски поток “. Тези планове съставляват геостратегическа опасност за енергийния бранш на Европа и нейната сигурност и могат да навредят на икономическата и стратегическата сигурност на Украйна, " декларират от Държавния департамент на Съединени американски щати, представени от Фокус.
По-рано стана известно, че Германия и Франция са уредили разногласието за „ Северен поток 2 “ и са постигнали компромис по отношение на промените на Газовата инструкция на Европейски Съюз, предлагайки нова версия, която не блокира съветския план.
Същността на предлагането е страната, на чиято територия се намира точката на приемане на газ от морски газопровод, да получи правото да избере формулата за използване на разпоредбите на Европейски Съюз за газовата инструкция към този план и вероятните изключения от нея. В случая със "Северен поток-2 " такава страна е Германия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР