САЩ продължава да е най-богатата страна в света, като стойността

...
САЩ продължава да е най-богатата страна в света, като стойността
Коментари Харесай

Най-богатите страни в света през 2019 г.

САЩ продължава да е най-богатата страна в света, като цената на активите пpитeжaвaни oт aмepиĸaнцитe, се равнява на 105,99 трилиона $, или близо 30% от международното благосъстояние. Това сочат данните от eжeгoдния дoĸлaд Glоbаl Wеаlth Rероrt нa швeйцapcĸaтa бaнĸa Сrеdіt Ѕuіѕѕе, представени от уеб страницата Howmuch.com, който е основал инфографика, илюстрираща разпределението на международното благосъстояние.

Изследователите от Сrеdіt Ѕuіѕѕе дефинират благосъстоянието като общата сума от всички финансови  и действителни активи (като да вземем за пример имоти), минус задълженията.

На втора позиция се подрежда Китай, като жителите на Поднебесната империя разполагат с общо благосъстояние от 63,83 трлн. $. Трета е Япония с 24,99 трлн. $.

Топ 10 допълват Германия (14,66 трлн.), Обединеното кралство (14,34 трлн.), Франция (13,73 трлн.), Индия (12,61 трлн.), Индия (12,61 трлн.), Италия (11,36 трлн.), (Канада 8,57 трлн.) и Испания (7,77 трлн.).

Продължаващата доминация на Съединени американски щати се дължи значително на астрономическият напредък на благосъстоянието на най-заможните хора в света, огромна част от които са точно от Съединените щати. През предходната година положението на 500-те най-богати хора на планетата е повишено с 1,2 трлн. $, достигайки 5,9 трлн. $. За съпоставяне, благосъстоянието на цяла Африка се равнява на 4,11 трлн. $.

Впечатление прави също сравнителното равнене на силите сред Съединени американски щати, Европа и Китай, които се обрисуват като трите съществени полюса на международната стопанска система.
distribution-worlds-wealth-2019-2-2064.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР