САЩ призоваха Северна Корея да престане с незаконните и дестабилизиращи

...
САЩ призоваха Северна Корея да престане с незаконните и дестабилизиращи
Коментари Харесай

Вашингтон към Пхенян: Преустановете незаконните си ракетни опити

САЩ приканиха Северна Корея да престане с противозаконните и дестабилизиращи дейности. Призивът бе насочен, откакто през днешния ден Пхенян извърши нов ракетен опит, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

По време на диалог с сътрудниците си от Япония и Южна Корея американският делегат по севернокорейските въпроси Сун Ким изиска също по този начин от Пхенян да отговори позитивно на предлагането за разговор без предварителни условия, отправено от Вашингтон. Пхенян към този момент отхвърля това предложение, отбелязва Агенция Франс Прес. Американският представител още веднъж даде уверения, че Съединени американски щати държат на уговорката си да пазят съдружниците си в района. Сун Ким също така съобщи пред сътрудниците си от Япония и Южна Корея, че страната му желае да работи за цялостна денуклеаризация на Корейския полуостров.

Северна Корея изстреля през днешния ден две нови ракети, за които се допуска, че са балистични. Това е четвъртият й сходен опит от началото на годината. Сун Ким дефинира ракетните тествания като противозаконни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР