САЩ призоваха натовския си съюзник Албания да започне да вкарва

...
САЩ призоваха натовския си съюзник Албания да започне да вкарва
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Албания да вкара в затвора босове на организираните банди

САЩ приканиха натовския си съдружник Албания да стартира да вкарва в пандиза босовете на проведената престъпност, в случай че желае да резервира вяра един ден да влезе в Европейския съюз.

Посланик Доналд Лю съобщи пред събиране на съдии и претенденти за магистратски постове, че битката с проведената престъпност и корупцията " е най-голямото и най-тежкото идно предизвикателство ". Бившата комунистическа страна е публично претендент за участие в Европейски Съюз от 2014 година и се надява скоро да стартира договаряния.

" Докато не арестувате едрите риби, не ги изправите пред съда и не ги вкарате в пандиза, ще се завърне [производството на] канабис, съдии ще бъдат подкупвани и държавни чиновници ще бъдат корумпирани ", добави Лю, представен от " Ройтерс ".

Позовавайки се на американски правителстгвени отчети, посланикът уточни, че Албания е " център на проведена незаконна активност, включваща трафик на опиати, оръжие и проститутки ". Според него 4 огромни албански клана управляват към 20 незаконни семейства, извършващи необятен набор от закононарушения.

" Албания има забележителен черен пазар за контрабанди артикули - най-вече тютюневи произведения, само че също крадени коли и мобилни телефони. Страната остава под забележителен риск на нейна територия да се перат пари поради ширещата се корупция и слабата правораздавателна система ", сподели още посланикът.

Въпреки напъните да се прочисти правосъдната система под напън от Европейски Съюз през септември в град Елбасан тежък случай показва по какъв начин избрани групировки не престават да стоят над закона. След автомобилна злополука и бягство от произшествието на лидера се разбра, че конфликтът е с бронирана кола на локален предприемач и тази на полицейски началник.

В последвата полицейска акция бяха тествани подозрителни първокласни коли и са иззети 17 бронирани автомобила.

Посланик Лю обърна внимание, че персонално за него е притеснително, че през 2015 и 2016 година има записано внезапно нарастване на развъждането на канабис в Албания, само че не е задържан или съден нито един трафикант на опиати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР