САЩ призоваха да се проведе открито заседание на Съвета за

...
САЩ призоваха да се проведе открито заседание на Съвета за
Коментари Харесай

САЩ свикват Съвета за сигурност заради руската агресия срeщу Украйна

САЩ приканиха да се организира намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради съветската опасност във връзка с Украйна, заяви VoA. Предложението е то да бъде свикано в четвъртък идната седмица - 3 февруари.

Предстоящата среща ще даде опция да бъде разобличено държанието на Москва и да бъде изолирана Русия на международната сцена, разяснява непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд.

" Над 100 хиляди съветски военни са съсредоточени на границата с Украйна, Русия прави и други дестабилизиращи дейности, ориентирани против Украйна, което съставлява очевидна опасност за интернационалния мир, сигурността и Устава на Организация на обединените нации ", уточни тя.

" Докато ние продължаваме непрестанните си дипломатически старания за деескалация на напрежението, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало деликатно да изследва обстоятелствата и да прегледа какво е сложено на карта за Украйна, за Русия, за Европа и главните задължения и правила на интернационалния ред , в случай че Русия нахлуе в Украйна ", се споделя в изказване на Томас-Грийнфилд.
 Байдън и Зеленски разговаряха два часа по телефона Обновена
Байдън и Зеленски разговаряха два часа по телефона

Обсъдили са и опциите за финансова поддръжка...

Тя добави, че Съветът за сигурност би трябвало съществено да се заеме с разглеждането на " застрашаващите дейности на Русия във връзка с Украйна и скупчването на съветски войски на границата с Украйна и в Беларус ".

" Сега не е време единствено да се чака и да се следи. Необходимо е цялото внимание на Съвета за сигурност и ние с неспокойствие чакаме непосредствено и целеустремено разискване в понеделник ", - акцентира Линда Томас-Грийнфилд.

Русия, която е измежду страните непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, може да блокира всяка резолюция, импортирана в Съвета, като употребява правото си на несъгласие.

По думите на Томас-Грийнфилд обаче, идното съвещание по-скоро ще даде опция Русия да бъде разобличена поради нейните дейности и Кремъл да бъде изолиран от интернационалната общественост поради нападателната му позиция във връзка с Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР