САЩ призоваха американските граждани да напуснат Русия незабавно, предаде NOVA,позовавайки

...
САЩ призоваха американските граждани да напуснат Русия незабавно, предаде NOVA,позовавайки
Коментари Харесай

На украино-полската граница: Кулеба показа пред Блинкън разочароването си от НАТО

САЩ приканиха американските жители да изоставен Русия неотложно, съобщи NOVA,позовавайки се на ДПА.

" Гражданите на Съединени американски щати би трябвало неотложно да тръгнат от Русия ", се споделя в известие в уеб страницата на американския Държавен департамент.

" Не пътувайте до Русия поради непровокираната и неоправдана офанзива на съветските въоръжени сили в Украйна ", се добавя в текста.

В него се акцентира и, че посолството на Съединени американски щати има лимитирана дарба да оказва помощ на американски жители в Русия.

Американските жители ще би трябвало сами да уредят напускането си на Русия и да се извърнат за помощ от американските управляващи в друга страна, в случай че имат потребност от такава, се споделя още в текста. В него се предизвестява и, че има опция за тормоз в Русия на чужденци, включително и чрез разпореждания, особено ориентирани против непознати жители.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън през вчерашния ден се срещна с украинския външен министър Дмитро Кулеба на границата сред Украйна и Полша, предадоха международните организации. Срещата е израз на поддръжка от страна на Съединени американски щати към Украйна в десетия ден от съветската инвазия в тази страна.

" Надявам се, че украинският народ ще може да види в това една ясна проява, че ние имаме другари, които безусловно са застанали до нас ", съобщи Кулеба след срещата с Блинкън на граничния пропускателен пункт " Корчова-Краковец ".

По време на срещата Кулеба е декларирал на Блинкън, че неговата страна има потребност от изтребители и от системи за противовъздушна защита и е определил като знак на уязвимост отхвърли на НАТО да обособи зона неразрешена за полети над Украйна.

" За никого не е загадка, че нашето най-силно искане касае изтребителите, щурмовите самолети и системите за противовъздушна защита ", е споделил Кулеба на Блинкън.

Митинги в поддръжка на Украйна бяха планувани за този уикенд в доста европейски столици, на десетия ден от съветската инвазия. Десетки хиляди дефилираха в Цюрих, Швейцария, и още няколкостотин в Лондон.

Над 16 000 стачкуваха в Париж сред площада на Република и плащада „ Бастилията “, скандирайки „ Путин, ние не желаеме твоята война “. Около 41 600 души са взели участие в 119 демонстрации в цяла Франция, заяви Министерството на вътрешните работи. Пет седмици преди първия тур на президентските избори, двама претенденти за Елисейския замък, екологът Яник Жадо (EELV) и социалистката Ан Идалго (PS), се причислиха към шествието в Париж.

„ Ще бъдем там всеки уикенд, в Париж или другаде, до момента в който Путин не си тръгне, не изтегли танковете си “, сподели Алин льо Бейл-Кремер, член на Stand With Ukraine, пред Агенция Франс Прес.

В Лион няколкостотин души се събраха на площад Белкур, с цел да изразят поддръжката си за президента Володимир Зеленски и украинския народ.

Миналия уикенд стотици хиляди хора демонстрираха в Европа в поддръжка на Украйна: минимум 100 000 в Берлин, 70 000 в Прага, 40 000 в Мадрид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР