САЩ признаха за първи път, че имат около 11 000

...
САЩ признаха за първи път, че имат около 11 000
Коментари Харесай

САЩ разкриха дълго пазена тайна за войниците си в Афганистан

САЩ признаха за първи път, че имат към 11 000 военнослужещи в Афганистан. Новината предадоха международните организации, като се позоваха на американското министерство на защитата. Това значи, че те са повече, в сравнение с бяха оповестили от Вашингтон преди време.
По-рано Пентагонът бе съобщил, че в тази страна са ситуирани почти 8400 американски военни, в сходство с тавана, натрапен от администрацията на предходния президент на Съединени американски щати, Барак Обама.

" Това не е увеличение на бойците ", а опит да бъдем по-прозрачни за общата бройка на американските сили в Афганистан, заключи представител на министерството на защитата.

Съобщението беше направено, откакто министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис изрази неодобрение от метода за броене на американските бойци в конфликтни зони.

То пристигна в миг, когато Пентагонът се готви да разположи в Афганистан още към 3900 военнослужещи за обучаване и съветване на локалните сили за сигурност и подкрепяне на антитерористичните интервенции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР