САЩ приключиха бойната мисия срещу Ислямска държава през декември, но

...
САЩ приключиха бойната мисия срещу Ислямска държава през декември, но
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в иракската столица Багдад е било атакувано днес от терористични групи

САЩ завършиха бойната задача против " Ислямска страна " през декември, само че към 2500 бойци остават в Ирак с консултантска роля.

" Сградата на посолството на Съединени американски щати беше атакувана довечера от терористични групи, които се опитваха да подкопаят сигурността, суверенитета и интернационалните връзки на Ирак ", оповестиха чиновници на посолството в " Туитър ". " Отдавна сме оповестили, че тези типове неоправдателни офанзиви са нахлуване освен върху дипломатическите уреди, само че и върху суверенитета на самия Ирак.

В изявлението не се дава повече детайлности за случилото се.

Асошиейтед прес, базирайки се на иракски чиновници по сигурността, заяви, че най-малко четири ракети са били ориентирани към зелената зона на посолството, три от които са ударени в периметъра на посолството. Четвъртата е блъснала учебно заведение в непосредствен жилищен комплекс.

Свидетели са съобщили пред АП, че са чули защитната система на посолството по време на офанзивата, добавя news.bg.

През този месец бяха извършени няколко опита за офанзиви, ориентирани към региони, където се намира американски чиновници в Ирак и Сирия.

Атаките започнаха на 3 януари, което беше втората годишнина от убийството на висшия ирански военачалник Касем Солеймани.

Тогава бяха свалени два дрона, приближаващи се до база, в която се обитават американски войски покрай летището в Багдад. Ден по-късно, на 4 януари, е засечен втори опит за офанзива против авиобаза Ал ан-Асад.

След това на 5 януари имаше две обособени атаки срещу американските сили в Ирак и Сирия. При един случай ракета удари същата база, която беше ориентирана преди дни.

Отделно, силите бяха ориентирани от осем кръга на заобиколен огън по Грийн Вилидж в Сирия, който съгласно формалните лица е осъществен от подкрепяна от Иран милиция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР