САЩ през ноември 2017 г. е увеличил добива до почти

...
САЩ през ноември 2017 г. е увеличил добива до почти
Коментари Харесай

Добивът на петрол в САЩ надхвърли 10 млн. барела за пръв път от почти 50 години


Съединени американски щати през ноември 2017 година е нараснал добива до съвсем 10 млн. барела дневно за пръв път от 1970 година, заяви Управлението за енергийна информация (EIA) към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Силният растеж на добива от шистови залежи заплашва още веднъж да лиши петролния пазар от равновесие и да обезсмисли напъните на страните от ОПЕК и отвън картела за ограничение на добива и нормализиране на цените.

Според данните на EIA, през ноември Съединени американски щати са произвели 10,038 млн. барела дневно, или с 4 % повече от месец по-рано.

Исторически връх във връзка с месечните данни за добива е регистриран през ноември 1970 година на равнището от 10,044 млн. барела дневно, написа The Wall Street Journal.

След три години на ниски цени на петролния пазар, производителите на шистов нефт покачиха успеваемостта си и евентуално ще могат да продължат добива, даже в случай че петролът поевтинее още веднъж, отбелязва изданието.

През предишния месец североамериканския нефт WTI се усили с съвсем 7 %, а януари стана най-хубавият месец от 2013 година Цените порастват пети следващ месец. Такава обстановка не се е следила от 2011 година През януари EIA предвижда, че междинният годишен рандеман в Съединени американски щати през 2018 година ще е 10,3 млн. барела дневно. Международната организация за енергетика също чака добивът в Съединени американски щати да е над 10 млн. барела дневно през тази година. Ръстът на добива ще даде опция на Съединени американски щати да понижи вноса на енергоносители.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР