САЩ престават да подкрепят курса на Израел за премахване на

...
САЩ престават да подкрепят курса на Израел за премахване на
Коментари Харесай

Убийството на полковника от КСИР Ходаи: защо ЦРУ подстави Мосад

Съединени американски щати престават да поддържат курса на Израел за унищожаване на високопоставени чиновници на КСИР

Веднага след убийството в Техеран на полковника на КСИР Хасан Саяд Ходаи, иранският президент Ибрахим Раиси, без да загатва непосредствено нито Съединените щати, нито Израел, прикани за „ задълбочено следствие “. Но за какво да се упорства за неизбежното?

Това се дължи на обстоятелството, че Раиси видя детайли на вътрешнополитическа битка в терористичната офанзива и имаше аргументи за това. Убийството на Ходаи пристигна в разгара на промените, които не са известни измежду хората и които иранците са подготвени да посрещнат с митинги. Така на 17 май в доста градове на страната се организираха демонстрации против повишението на цените.

Освен това, целенасоченото позоваване на присъединяване в убийството на полковник от КСИР на която и да е непозната разследваща работа би демонстрирало нейните съществени оперативни благоприятни условия в Иран и неуспеха на локалното контраразузнаване, което не е в положение да отбрани даже високопоставените си жители.

Но американците скапаха цялата „ обедня “. New York Times, базирайки се на американското разузнаване, провежда приключване на информация. Оказва се, че израелските разследващи организации са уведомили своите сътрудници в Съединени американски щати, че стоят зад убийството на Ходаи.

Едва тогава Иран упрекна Израел за случилото се, обещавайки да отговори. След това избухна скандал сред разследващите служби на Израел и Съединени американски щати: Тел Авив беше гневен от приключването на информация и прикани американците за вътрешно следствие.

Защо Вашингтон подстави най-близкия си съдружник в Близкия изток? Това е обвързвано с някои заприказва на подмолни пазарлъци във Виена за иранската нуклеарна стратегия. Изглежда, че при цялата трудност на договарянията, Съединените щати към този момент не поддържат курса на Израел за унищожаване на високопоставени чиновници на КСИР. Централно разузнавателно управление на САЩ назовава това деяние " неточност ", а активността на Мосад се прави оценка като оптимално усложняваща разговора сред Вашингтон и Техеран.

В резултат на това американците взеха решение да подставят Мосад, като в това време нанесоха удар на държавното управление на Нафтали Бенет. Сега всичко ще усложни обстановката в района. Очаква се интензивност по линията Иран-Сирия-Хизбула, която обаче няма нищо общо с иранската нуклеарна стратегия.

И въпреки всичко, макар нападателната изразителност, заглавията и известията, че Израел организира невиждано обучение в подготовка за офанзива против Иран, двете страни през днешния ден не са по-близо до война, в сравнение с всеки различен стадий през последните години.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР