САЩ прехвърлят конфискувани руски активи на Украйна. Днес обявявам, че за

...
САЩ прехвърлят конфискувани руски активи на Украйна.
Днес обявявам, че за
Коментари Харесай

САЩ предават активи на Константин Малофеев за 5,4 млн. долара на Украйна

Съединени американски щати трансферират иззети съветски активи на Украйна .

" Днес разгласявам, че за първи път в историята съм разрешил прехвърлянето на иззети съветски активи за потребление от Украйна ", цитира CNN основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

Тези активи бяха иззети незабавно откакто през април 2022 година Съединени американски щати оповестиха, че са открили, че съветският олигарх Константин Малофеев е направил опит да заобиколи глобите и беше упрекнат за това. преди дни .

Гарланд направи това изказване във Вашингтон по време на среща с украинския основен прокурор Андрий Костин . Според Костин активите на стойност 5,4 млн. $ ще отидат за възобновяване на Украйна.

Константин Малофеев, притежател на телевизионния канал " Царьград ", попадна под глобите на Съединени американски щати още през 2014 година Украйна, Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада заподозряха Малофеев в съучастничество при анексирането на Крим и в подстрекателство на въоръжен спор в Източна Украйна. Самият той отхвърля обвиняванията и упорства, че е взел участие единствено в филантропичната помощ за Крим и Югоизточна Украйна.

Припомняме по какъв начин законово да може иззети съветски активи да бъдат предадени на Украйна, с цел да може тя да употребява тези средства за превъзмогване на разрушенията, провокирани от съветската инвазия през миналата година. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР