САЩ предупредиха Германия в понеделник, че не са готови да

...
САЩ предупредиха Германия в понеделник, че не са готови да
Коментари Харесай

САЩ предупреди Германия за Северен поток 2

Съединени американски щати предизвестиха Германия в понеделник, че не са подготвени да вършат взаимни отстъпки за плана за газопровод " Северен поток 2 ", заявявайки, че ще употребяват всички вероятни средства, с цел да спрат построяването му, оповестяват немски медии и " Анадолу ".

Новата администрация на Вашингтон е " решена да употребява всички налични лостове , с цел да предотврати завършването на Северен поток 2 ", съобщи представителят на американското посолство в Берлин Джоузеф Джордоно-Шолц пред Der Tagesspiegel.

Берлин се надява администрацията на Байдън да схване прагматичен метод към плана, който ще транспортира съветски газ до Европа, защото е 95% приключен.

В момента американският президент Джо Байдън е под напън от Конгреса да заеме по-строга линия за " Северен поток 2 ". И Байдън, и неговият държавен секретар Антъни Блинкън приканиха за прекъсване на строителството на газопровода.

" Това е геополитически план на Русия, който заплашва енергийната сигурност на Европа , както и източните сътрудници от НАТО ", разяснява Джордоно-Шолц.

Това решение се споделя " от някои от нашите европейски сътрудници и даже от някои съществени гласове в Германия ", акцентира той, предупреждавайки за евентуални наказания против всяка компания, участваща в " Северен поток 2 ".

" Ще продължим да записваме всяка организация, която може да взе участие в глобена активност , и ясно дадохме да се разбере, че всяка компания рискува да бъде осъдена за присъединяване в " Северен поток 2 ", добави Джордоно-Шолц.
 Съединени американски щати готвят нови наказания за
Съединени американски щати готвят нови наказания за " Северен поток-2 "

Решението е на Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР