САЩ предлагат 4 кораба MMSC на гръцкия флот като алтернатива

...
САЩ предлагат 4 кораба MMSC на гръцкия флот като алтернатива
Коментари Харесай

САЩ опитват да изместят оферта за 2 фрегати на Франция за Гърция, с 4 кораба

Съединени американски щати оферират 4 кораба MMSC на гръцкия флот като опция на двете фрегати, препоръчани от Франция , оповестяват локални медии, представени от " Навал нюз ".

Според гръцкото списание за защита " Троянският кон ", гръцкото държавно управление е получи формален отговор на писмо си за поръчка за информация за цените и наличността на корабите MMSC. Съобщава се, че отговорът е изпратен от държавното управление на Съединени американски щати след сключване на писмо за желание сред Гърция и Франция в средата на октомври за закупуването на две фрегати Belharra/FDI.

Разходите 4-те Multi Mission Surface Combatant (MMSC), дизайн на Lockheed Martin, биха били по-малко от 2 милиарда евро , в това число всички оръжейни системи и ракети , плюс първичен пакет за поддръжка.

Конфигурацията на MMSC би била сходна на корабите, определени от Саудитска Арабия , като се изключи това, че пакетът оръжия ще включва СМ-2 земя-въздух, ракети със междинен обхват, поискани от Гърция (саудитските кораби разполагат с 8x VLS ESSM с дребен обхват).

Изданието оповестява, че предлагането на Съединени американски щати ще включва построяването на MMSC в Гърция под надзора на Lockheed Martin и ще има разпореждания за финансиране посредством схемата за задгранична продажба на военни артикули (FMS).
 Гърция и Франция договарят продажба на 2 мултифункционални фрегати
Гърция и Франция договарят продажба на 2 мултифункционални фрегати

Гърция желае крилати ракети и обмисля нови торпеда за 5-те си подводници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР