САЩ правят стратегия за Черно море. Това е продължение на

...
САЩ правят стратегия за Черно море. Това е продължение на
Коментари Харесай

Георги Панайотов: България трябва да инвестира във въоръжение

" Съединени американски щати вършат тактика за Черно море. Това е продължение на закона за Черно море отпреди година и част от бюджета за защита на Щатите ", сподели посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов.

Това демонстрира значимостта на района, сподели още той.

" Стратегия. Знам, че е съвсем подготвена. Тя няма да бъде обществен документ. Става въпрос за засилен ангажимент на Съединените щати към всички черноморски страни, които имат изход на Черно море: енергийна сигурност, инфраструктура, търговия и вложения, поддръжка за подсилване на демократичните институции, битка с корупцията. Значението на Черно море нараства. Оценката на Съединените щати, на НАТО е, че в случай че Украйна бъде победена, това ще е завършек на системата за сигурност, каквато ние я познаваме ", показа той пред БНР.

" България би трябвало да влага във въоръжаване. И това е едно от провокациите преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли, сподели още Панайотов - Трябва да се влага в защита. България би трябвало да модернизира личните си въоръжени сили, да развива качества, да
навакса изпуснатото време, тъй като доста време е изпуснато. Трябва да се модернизираме, би трябвало да се интегрираме още по-дълбоко в НАТО ".

Посланикът напомни, че до края на тази година ще минат първите проби на новите F-16.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР