САЩ пращат на Украйна помощ в размер на 13,6 милиарда

...
САЩ пращат на Украйна помощ в размер на 13,6 милиарда
Коментари Харесай

САЩ пращат помощ на Украйна за 13,6 милиарда долара

САЩ пращат на Украйна помощ в размер на 13,6 милиарда $. Парите ще финансират военното съоръжение на украинската защита и образованието ѝ. Ще бъдат ориентирани и средства в поддръжка на украинските бежанци както в страната, по този начин и в прилежащите страни, съобщи Си Ен Би Си.

" Ние продължаваме да усилваме поддръжката за смелия народ на Украйна, до момента в който пази своята страна ", сподели Байдън във вторник, преди да подпише законопроекта.

Той увери, че Съединени американски щати ще бъдат " по-добре позиционирани, с цел да обезпечат бързо възходящите филантропични потребности на украинския народ ".

Байдън подписа законопроекта малко откакто от Белия дом оповестиха, че президентът ще пътува до Брюксел този месец за изключителна среща на върха по отношение на офанзивата на Русия против Украйна. В 15:00 часа българско време през днешния ден се чака да стартира плануваното послание на украинския президент Владимир Зеленски пред Конгреса на Съединени американски щати.

Вчера Сенатът единомислещо одобри резолюция, осъждаща съветския президент Владимир Путин като военнопрестъпник, съобщи Ройтерс.

Резолюцията приканва Международния углавен съд в Хага и други страни да стартират следствие на съветските въоръжени сили за осъществяване на военни закононарушения по време на нашествието в Украйна.

" Всички ние в тази камара, демократи и републиканци, се обединихме, с цел да кажем, че Владимир Путин не може да избяга от отговорността за зверствата, осъществени против украинския народ ", сподели водачът на демократите в Сената Чък Шумър преди вота.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР