САЩ повтарят в Украйна грешката, която допуснаха преди 20 години

...
САЩ повтарят в Украйна грешката, която допуснаха преди 20 години
Коментари Харесай

Китайският The Global Times: САЩ повтарят в Украйна грешката, която допуснаха преди 20 г. в Афганистан

САЩ повтарят в Украйна грешката, която позволиха преди 20 години в Афганистан, написа китайското издание оповестява

Доставайки оръжие в Киев, американското управление счита, че повтаря афганистанския „ триумф “. Въпреки това, както напомня вестникът, резултатът от 20-годишната окупация на Афганистан от Съединените щати беше, че американските войски трябваше да бъдат изтеглени от страната, изоставяйки своите скорошни съдружници.

Сега Съединени американски щати, изправени пред рекордно висока инфлация и неконтролируемо възходящ държавен дълг, оказват помощ на Украйна както с оръжия и муниции, по този начин и финансово, показва The Global Times.

По-рано някогашният конгресмен Тулси Габард сподели по Fox News, че президентът на Съединените щати Джо Байдън ще бъде надвит в Украйна заради неналичието на ясно дефинирани цели. „ Можем да погледнем Афганистан и Ирак – напълно пресни образци какво се случва, когато нямаш съответна задача “, сподели политикът.

На фона на съветската специфична интервенция за отбрана на Донбас, която стартира на 24 февруари, Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО не престават да доставят военна техника на Украйна. По-рано президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа законопроект за разпределяне на военна, икономическа и филантропична помощ на режима в Киев в размер на към 40 милиарда $.

Москва неведнъж е посочвала опитите на Запада да протака спора. Руското министерство на защитата предизвести, че складовете за муниции ще станат законни цели за Военно-космическите сили в прилежащата република.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР