САЩ потвърдиха, че Украйна използва касетъчни боеприпаси срещу руските сили.

...
САЩ потвърдиха, че Украйна използва касетъчни боеприпаси срещу руските сили.
Коментари Харесай

Белият дом потвърди, че Украйна са използвали касетъчни боеприпаси във войната с Русия

САЩ потвърдиха, че Украйна употребява касетъчни муниции против съветските сили. Това е декларирал Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност.

Според него боеприпасите се употребяват по подобаващ и ефикасен метод. Вашингтон е получил противоположна връзка от Киев и съгласно управляващите там касетъчните бомби към този момент са оказали въздействие върху обстановката на фронта.

Този вид боеприаси са неразрешени в над 100 страни, само че не и в Съединени американски щати, Русия и Украйна. Решението на Вашингтон да ги даде на Украйна беше подложено на критика от редица западни сътрудници на Съединени американски щати.

Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира съвещание по отношение на отдръпването на Русия от зърнената договорка и филантропичните последствия от това решение. В среднощното си послание президенттът Зеленски съобщи, че глобите против Русия и всеки, който ѝ оказва помощ, би трябвало да бъдат засилени.

" Само за последните дни - от понеделник насам, съветските терористи към този момент са употребявали 70 ракети - разнообразни типове, и съвсем 90 дрона, против нашата страната и главно против Одеса и Николаев, и други южни посоки.... Разбира се, нашите военни са съумели да смъкват част от ракетите и дроновете, благодаря на всеки, който пази нашето небе. Но за жалост, потенциалът на украинската въздушна отбрана към момента не е достаъчен, с цел да пази украинското небе напълно. Работим допустимо най-активно с сътрудниците ни, с цел да осигурим спомагателни системи за протововъздушна защита ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Укрйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР