САЩ потвърдиха, че Хонконг е загубил автономията си от Китай,

...
САЩ потвърдиха, че Хонконг е загубил автономията си от Китай,
Коментари Харесай

САЩ скастриха Китай, потвърждават, че Хонконг е загубил специалния си статут

САЩ потвърдиха, че Хонконг е изгубил автономията си от Китай, откакто дадоха обещание да окажат напън върху Пекин за унищожаване на специфичния статут на града, осведоми " Франс прес ".

Ден откакто Китай утвърди радикална смяна на политическата система на Хонконг, държавният секретар Антъни Блинкън в изтънчен отчет до Конгреса установи, че финансовият център " не подсигурява друго отнасяне според американското законодателство " от континенталната част на Китай.

Действията на Пекин през миналата година " съществено подкопаха правата и свободите на хората в Хонконг ", се споделя в изказване на Блинкън.

Констатацията възобнови решението на някогашния президент Доналд Тръмп, който лиши обособените привилегии на Хонконг, I които той се ползваше от Съединени американски щати след предаването му от Англия на Китай през 1997 година, в това число с анулация на контракта за екстрадиция.

" Ангажиран съм да продължа да работя с Конгреса и нашите съдружници и сътрудници по целия свят, с цел да застанем дружно с хората в Хонконг против възмутителните политики и дейности на Китайската национална република ", акцентира Блинкен.

Посочвайки глобите, наложени на китайски и хонконгски публични лица, Блинкън предизвести: " Ще наложим последствия за тези дейности. "

Вчера Пекин заобиколи Народното събрание на Хонконг и наложи нови ограничения, които включват инспекция на всеки, който се кандидатира за държавна служба, и понижаване на броя на директно определените политици.

Това беше последният ход на Пекин, в това число непоколебим закон за сигурността, обсъждан като опит за потушаване на демократична акция, която през 2019 година видя всеобщи и от време на време насилствени митинги.

Китайските водачи дадоха обещание да разрешат на Хонконг обособена система преди предаването от Англия, съглашение, което съгласно Съединени американски щати и други западни страни е нарушено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР