САЩ Посланикът в ООН Линда Томас-Грийнфийлд каза в сряда, че

...
САЩ Посланикът в ООН Линда Томас-Грийнфийлд каза в сряда, че
Коментари Харесай

Пълното членство в ООН няма да помогне на палестинците с държавност, казва американският посланик

Съединени американски щати Посланикът в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели в сряда, че не е видяла резолюция на Организация на обединените нации, препоръчваща на палестинската власт да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, което да спомогне за постигането на двудържавно решение на израелско-палестинския спор.

Томас-Грийнфийлд направи мненията на конференция в Сеул, откакто беше запитан дали Съединените щати са подготвени да признаят настояването на палестинската власт за пълноправно участие в Организация на обединените нации.

„ Ние не виждам, че приемането на резолюция в Съвета за сигурност безусловно ще ни води до място, където можем да намерим... решение за две страни, което да върви напред “, сподели Томас-Грийнфийлд.

Тя сподели, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрично е декларирал, че Вашингтон поддържа решение за две страни и работи на място, с цел да го вкара допустимо най-скоро.

Съединени американски щати. Посланикът в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд приказва по време на конференция в Дома на американската дипломация в Сеул на 17 април 2024 година Томас-Грийнфийлд сподели в сряда, че не е видяла резолюция на Организация на обединените нации, препоръчваща на Палестинската власт да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации, помагайки докара до решение на израелско-палестинския спор с две страни. (JUNG YEON-JE/Pool посредством REUTERS)

Очаква се палестинската власт да упорства 15-членният Съвет за сигурност да гласоподава още през В четвъртък по проекторезолюция, препоръчваща страната да стане пълновръстен член на международната организация, споделиха дипломати. Членът на Съвета за сигурност Алжир популяризира план на текст късно във вторник.

Комисия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, разглеждаща заявката, „ не можа да направи единомислеща рекомендация “ дали то дава отговор на критериите, съгласно отчета на комисията, забелязан от Ройтерс във вторник.

Молбата за пълновръстен член на Организация на обединените нации би трябвало да бъде утвърдена от Съвета за сигурност - където Съединените щати могат да наложат несъгласие - и по-късно най-малко две- трети от 193-членното Общо заседание.

Беше реализиран дребен прогрес в постигането на палестинска държавност след подписването на Споразуменията от Осло сред Израел и Палестинската власт при започване на 90-те години.

Сред пречките са разширението на израелските селища, а посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан сподели, че палестинската власт не е изпълнила нужните критерии за държавност.

Палестинската власт, ръководена от президента Махмуд Абас, упражнява лимитирано самоконтрол ръководи на Западния бряг и е сътрудник на Израел по Споразуменията от Осло. Хамас през 2007 година смъкна палестинската власт от властта в линията Газа.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР