САЩ полагат всички усилия, за да гарантират, че ситуацията около

...
САЩ полагат всички усилия, за да гарантират, че ситуацията около
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ полагат големи усилия ситуацията с Украйна да не прерасне във война

Съединени американски щати поставят всички старания , с цел да подсигуряват, че обстановката към Украйна няма да докара до военна борба . Това заяви във вторник министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в онлайн изявление за американското издание Defense One, оповестява ТАСС.

" Няма да злоупотребявам какво би могло да се случи в този случай ", отговори той на въпроса какви дейности биха подхванали Съединените щати при положение на хипотетично допустима съветска инвазия в Украйна , с цел да са сигурни, че това няма да се случи.

" Просто бих споделил, че на първо място нашата цел е да се уверим, че това няма да се случи . Работим с задгранични сътрудници и съдружници , с цел да предадем на Русия, че това е в действителност неприятна концепция. "
 Байдън ще предизвести Путин, че Русия ще бъде ударена с най-тежките наказания, в случай че нахлуе в Украйна
Байдън ще предизвести Путин, че Русия ще бъде ударена с най-тежките наказания, в случай че нахлуе в Украйна

Екипът на Байдън е разпознал набор от стопански наказания, които да наложи на Русия

Той сподели още, че Съединени американски щати ще се управляват от дипломация в обстановката към Украйна и Тайван . " Нашата цел и в двата случая е дипломация и да разгадаем тези въпроси по метод, който не води до боен спор . И мисля, че това е извънредно значимо да се помни ", сподели Остин.

Министърът на защитата на Съединени американски щати сподели, че слагането на ултиматуми от страна на Съединени американски щати към Русия в актуалната обстановка към Украйна, очертаването от Вашингтон на избрани стандартни граници по отношение на Москва би било контрапродуктивно .

" Мисля, че в обстановки като сегашната, рисуването на червени линии единствено изостря казуса . Мисля, че би трябвало да се съсредоточим върху намирането на способи за деескалация и понижаване на напрежението ", изяснява той, дали Съединени американски щати би трябвало просто да предупредят Русия за готовността си да употребява военна мощ , в случай че нахлуе в Украйна.

Остин изрази загрижеността си по отношение на въпроса в този момент, когато Русия е позиционирала " батальонни тактически групи към Украйна в голям брой разнообразни географски региони към тези граници на юг, запад и североизток ". Все отново той добави, че в случай че се случи навлизане, " нуждата да се ускори доверието и увереността на нашите съдружници от НАТО и нашите съдружници от източния фланг ще бъде действителна и Съединени американски щати ще бъдат подготвени да дават подобен тип утешение. "

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън удостовери " непоколебимата поддръжка на Вашингтон за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна пред лицето на съветската експанзия ".
 Тайван съзря опит на военните на Китай да го изтощят, само че може да отговори
Тайван съзря опит на военните на Китай да го изтощят, само че може да отговори

" Нашите национални сили демонстрираха, че въпреки вие да имате тази мощ, ние имаме контрамерки "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР