САЩ подозират, че може да стои зад предполагаеми атаки с

...
САЩ подозират, че може да стои зад предполагаеми атаки с
Коментари Харесай

Politico: САЩ подозират ГРУ в нападения срещу американски разузнавачи

САЩ подозират, че може да стои зад хипотетични офанзиви с потребление на технология " ориентирана сила " против чиновници на по целия свят, само че не разполага с точни доказателства за изказванията си, написа „ Politico “, базирайки се на добре осведомени източници.
Американската разследваща общественост към момента не е достигнала до дефинитивно умозаключение и не е разгласила публични изказвания по този въпрос, само че съгласно неназовани източници в американските управляващи, следствието на хипотетичните офанзиви е засилено. Причината за произшествия с утежняване на здравето на американски разузнавачи към момента е незнайна, написа вестникът.
 ГРУ - скритият коз в съветската политика за очистване на предатели ГРУ - скритият коз в съветската политика за очистване на предатели
Два поразителни обстоятелството от чешкото следствие за ролята на Главно разследващо ръководство (ГРУ) в детонациите на хранилища за арсенал...
По-рано Си Ен Ен, базирайки се на източници, съобщи, че американските управляващи проверяват два случая в страната, които може да са сходни на офанзиви, употребяващи технология " ориентирана сила " против американски чиновници в чужбина. Предполага се, че една от тези офанзиви в Съединени американски щати се е случила през ноември 2020 година покрай Белия дом. Друг случай се е случил през 2019 година - тогава служителка на Белия дом е декларирала, че е била подложена на сходна офанзива при разходка с куче в един от регионите на Вирджиния, който граничи с Вашингтон.
Не е ясно дали тези произшествия в Съединени американски щати са свързани с сходни произшествия в чужбина, показват източниците. Участващите в следствието считат, че Русия може да стои зад офанзивите, само че към този момент това не може да се каже еднопосочно заради липса на информация. Сред обвинените е посочен и Китай.
Според телевизионния канал в тези случаи има прилики с по този начин наречения " хавански синдром " измежду американските дипломати в Куба през 2016 и 2017 година, както и в Китай през 2018 година Твърди се, че дипломатите са били изложени на звукови резултати, което е довело до дълготрайни резултати върху здравето.
Държавният департамент на Съединени американски щати не е стигнал до изрично умозаключение какво тъкмо е предизвикало синдрома. От време на време в американската преса има обвинявания против Русия за образуване на „ акустични офанзиви “, а съветското външно министерство назовава тези обвинявания „ цялостен парадокс и странни клевети “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР