САЩ поддържат позицията си срещу строежа на продължението на „Турски

...
САЩ поддържат позицията си срещу строежа на продължението на „Турски
Коментари Харесай

САЩ остават против АЕЦ „Белене“ и Балкански поток

САЩ поддържат позицията си против градежа на продължението на „ Турски поток “ в България и построяването на АЕЦ „ Белене “. Това сподели Франсис Фанън, асистент държавен секретар за енергийните запаси, след срещата си с енергийния министър Теменужка Петкова, представен от „ Медиапул “.

По думите на Фанън тези два плана не обезпечават енергийна диверсификация на България, а също така, съветското съоръжение за втората нуклеарна централа е софтуерно остаряло.

В същото време Вашингтон мощно предизвиква построяването на газовата връзка сред България и Гърция и счита, че опция на АЕЦ „ Белене “ могат да бъдат дребни модулни реактори.

Франсис Фанън даде да се разбере, че американските наказания против газопроводите „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “ ще обиден продължението на съветския газопровод през България. Това, че българското държавно управление го назовава „ Балкански поток “ и твърди, че е част от българската газова инфраструктура, не трансформира същността на плана, сподели асистент държавният секретар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР