САЩ плащат не само за доставките на оръжие за Украйна,

...
САЩ плащат не само за доставките на оръжие за Украйна,
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Спирането на финансирането от САЩ застрашава икономическата стабилност на Киев

Съединени американски щати заплащат освен за доставките на оръжие за Украйна, само че и за сметките на държавното управление в Киев и бюджетния бранш. Затова се чака американската система за финансиране на заплатите на украинците и разноските на държавното управление да спре да работи през идващия месец заради неналичието на нови парични инжекции от Конгреса на Съединени американски щати, заяви “Уолстрийт джърнъл “.

На 24 септември, на фона на надвисналата опасност от прекъсване на работата на държавното управление, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предизвести водача на малцинството в Сената Мич Макконъл, че в случай че Конгресът спре да дава финансова помощ на Киев, Украйна ще бъде изправена пред съществени стопански и политически разтърсвания в разгара на своята контраатака.

Всъщност Съединени американски щати и други страни спонсори заплащат заплатите на 150 000 украински държавни чиновници и половин милион учители, академични преподаватели и чиновници в областта на образованието, както и финансират други държавни разноски – от опазване на здравето до дотации за жилища.

Според сътрудници на Конгреса в телефонен диалог държавният секретар на Съединени американски щати е призовал републиканските законодатели да включат средства за подкрепяне на Украйна в законопроекта за краткотрайно финансиране на държавното управление, тъй че Съединените щати да могат да продължат да оказват помощ на Киев.

Но Конгресът одобри закон, който не планува такива средства.

Според “Уолстрийт джърнъл “ в този момент служителите във Вашингтон и Киев се пробват да схванат по какъв начин предстоящите съкращения на финансовата помощ ще повлияят на качествата на Украйна да финансира работата на държавното управление и да поддържа стопанската система, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР