САЩ планират да разположат ядрени оръжия в Обединеното кралство за

...
САЩ планират да разположат ядрени оръжия в Обединеното кралство за
Коментари Харесай

За първи път от 15 години САЩ може да разположат ядрени оръжия в Обединеното кралство

САЩ възнамеряват да разположат нуклеарни оръжия в Обединеното кралство за първи път от 15 години насам на фона на възходяща опасност от Русия.

Според предложенията бойни глави, три пъти по-силни от бомбата над Хирошима, ще бъдат ситуирани във военновъздушната база " Лейкънхийт " (RAF Lakenheath) в Съфолк, заяви Telegraph, базирайки се на отчет на Пентагона.

Преди това Съединени американски щати бяха разположили нуклеарни ракети в RAF Lakenheath, само че ги отстраниха през 2008 година, откакто опасността от Студената война от Москва намаляла.

Документи на Пентагона разкриват контракти за публични поръчки за ново оборудване във въздушната база.

Говорител на Министерството на защитата съобщи: „ Остава дългогодишна политика на Обединеното кралство и НАТО нито да удостоверяват, нито да отхвърлят съществуването на нуклеарни оръжия на обещано място “.

Наскоро имаше апели от висши фигури от двете страни на Атлантическия океан Обединеното кралство да бъде квалифицирано при положение на евентуална война сред силите на НАТО и Русия.

По-рано тази седмица военачалник Патрик Сандърс, напускащият поста си на шеф на английската войска, сподели, че нейните редици от 74 000 души би трябвало да бъдат подсилени от минимум 45 000 резервисти и жители, с цел да бъдат по-добре готови за вероятен спор.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР