САЩ планират да наложат санкции на руските олигарси заради намесата

...
САЩ планират да наложат санкции на руските олигарси заради намесата
Коментари Харесай

Руските олигарси са новата мишена на САЩ

САЩ възнамеряват да наложат наказания на съветските олигарси поради намесата на Москва в американските президентски избори през 2016 година, оповестяват източници на Reuters.

Ограниченията, които евентуално ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден, ще обиден членове на близкото обграждане на президента Владимир Путин и предприемачи, свързани с съветското държавно управление.

Те ще бъдат наложени според Закона за противопоставяне на нападенията в Съединени американски щати, по който съветски физически и юридически лица към този момент бяха осъдени. Това ще е най-агресивният ход против съветския бизнес хайлайф до момента.

В края на януари Вашингтон разгласява лист на ръководителите на съветски държавни компании и олигарси, измежду които известни персони като изпълнителния шеф на " Газпром " Алексей Милер и сътрудника му, управляващ " Роснефт " - Игор Сечин, само че без да афишира санкции против тях.

Санкциите следват решението на Вашингтон от 15 март да глоби 19 души и 5 компании, в това число съветските разследващи служби, за хакерски атаки, които се простират през последните минимум 2 години.

Доналд Тръмп постоянно е подложен на критика, че не заема задоволително твърда позиция против Москва. Решението му да не глоби олигарсите и държавните чиновници, близки до Путин, му навлече рецензии както от републиканците, по този начин и от демократите.

С налагането на глобите, администрацията му евентуално ще си спести нови рецензии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР