САЩ печелят от кампанията си за налагане на антируски санкции,

...
САЩ печелят от кампанията си за налагане на антируски санкции,
Коментари Харесай

Китай каза на САЩ как да помогнат на Украйна

САЩ печелят от акцията си за налагане на антируски наказания, до момента в който даже околните им съдружници страдат, съобщи представителят на китайското външно министерство Джао Лицзян по време на брифинг в сряда. Според него стремежът към антируски наказания би трябвало да бъде прекратен, с цел да се позволи украинската рецесия.

Вашингтон принуждава други страни да наложат наказания на Русия, само че архитектите на тези ограничения се стараят да избегнат всевъзможни разноски за самите Съединени американски щати, уточни китайският чиновник.

 

" Американските компании внасят съветски торове. За Европа войната и глобите доведоха до бежанци, отлив на капитали и дефицит на сила ", сподели той. Съединени американски щати се слагат в състояние, което им разрешава да " се възползват от хаоса ", добави той.

 

Джао още веднъж изрази позицията на Пекин, че едностранните наказания - инструмент, който Съединени американски щати избират във външната си политика - са нездравословни за международната стопанска система и не могат да доведат до " мир и сигурност " - декларираните цели на тези ограничавания.

" Ако Съединени американски щати в действителност желаят да насърчат деескалацията на обстановката в Украйна, би трябвало да спрат да наливат масло в огъня, да се откажат от глобите, да се въздържат от насилствени думи и дейности и в действителност да предизвикват мира и договарянията ", сподели представителят.

 

 

Изказването му идва в миг, когато Съединени американски щати и техните съдружници ускоряват натиска против Москва след изказванията на Киев, че съветските войски са направили военни закононарушения в Украйна. Москва отхвърли обвиняванията и съобщи, че те явно целят да провалят продължаващия опит за договаряния за мир.

По мотив обстановката в Буча, град северозападно от Киев, който е в центъра на изказванията на Киев, Джао съобщи, че е належащо задълбочено и без значение следствие, с цел да се откри какво се е случило там. Снимките от Буча са " притеснителни ", сподели той и добави, че " филантропичните въпроси не трябва да се политизират ".

 

  " Всички обвинявания би трябвало да се основават на обстоятелства и всички страни би трябвало да демонстрират въздържаност и да заобикалят голословни обвинявания до привършване на следствието ", сподели той.

Дипломатът изрази поддръжката на Пекин за всяка самодейност, ориентирана към деескалация на насилието в Украйна.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР