САЩ отваря първата зона за безопасно спане в Сан Диего

...
САЩ отваря първата зона за безопасно спане в Сан Диего
Коментари Харесай

САЩ отварят палатков лагер за бездомни в Сан Диего

САЩ отваря първата зона за безвредно спане в Сан Диего като част от напъните бездомните да бъдат преместени от улиците, пишат " Фокс Нюз " и " Ню Йорк Пост ".

Планът в началото беше разгласен през юни.

Този ход идва, откакто е гласувана възбраната на палатките на всички публични места. Очаква се възбраната да влезе в действие по-късно този месец.

Зоната съставлява палатков лагер зад ограда от бодлива тел. Властите възнамеряват да обтегнат до 136 палатки с потенциал за почти 150 души в опит да ги реалокират от централните елементи на града.

" Представяме цялостна тактика за заслон с подробни оферти за кратковременен, междинен и дълготраен проект, които включват уголемен заслон, повече безвредно паркиране и опция за безвредно спане ", сподели тогава кметът на Сан Диего Тод Глория.

Площадката се ръководи от организацията с нестопанска цел Dreams for Change, която преди този момент е взела участие в поддържането тук-там за безвредно паркиране за хора, които живеят в транспортни средства. На бездомните е неразрешено да внасят оръжия, алкохол или опиати, само че не се изисква да влизат трезви. В зоната за безвредно спане има достъп до тоалетни, храна и мобилни душове.

През есента се чака да отвори порти и по-голяма площадка за безвредно спане с до 400 палатки, ситуирана на мястото на паркинг.

Припомняме, че през 2019 година Сан Диего и околният окръг имаха четвъртото най-голямо население на бездомни в Съединени американски щати.

Тогавашният кмет на града Кевин Фалконър подписа контракт на стойност 11 милиона $ за създаване на три " убежища ", в които да бъдат подслонени бездомните.

През 2020 година броят на хората без домове в щата Калифорния се усилва невиждано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР