САЩ оценяват политиката на противопоставяне на Република Македония по отношение

...
САЩ оценяват политиката на противопоставяне на Република Македония по отношение
Коментари Харесай

САЩ: Македония влиза в НАТО веднага след разрешаването на спора за името

САЩ правят оценка политиката на опълчване на Република Македония във връзка с Русия при изгонването на посланик и поддръжката на съдружниците за прекъсване на съветската експанзия. Това сподели американският министър на защитата Джеймс Матис по време на формалната среща с вицепремиера и министър на защитата Радмила Шекеринска. Матис сподели, че " Македония ще стане незабавно член на НАТО откакто реализира взаимноприемливо решение на разногласието за името ".

" Подкрепяме вашата работа с Гърция за разрешаването на този въпрос. Надявам се скоро да има резултати. Не желаеме да Ви забележим спрени пред портите на НАТО. Днешната обстановка в региона на сигурността изисква дух на другарство сред всички, които желаят да има независимост, да се съблюдават главните човешки права и да има господство на закона ", акцентира министърът на защитата Джеймс Матис, представен от държавното радио в Скопие, съобщи БГНЕС.

Това е първа среща на американски боен министър с негов македонски сътрудник за последните 6 години.
Шекеринска акцентира, че " Македония е подготвена за участие в НАТО ". " Страната доста бързо върви напред след дългата политическа рецесия. За Балканите Македония е вяра ", сподели още македонският министър на защитата и акцентира: " Ние доказахме, че сме сигурен сътрудник. Нашата цел е да бъдем и сигурен съдружник. Като ваш стратегически сътрудник диря вашата поддръжка за участието ни в НАТО. Поканата ни за участие през месец юли тази година ще ни помогне в стратегическата ни цел, ще помогне и на района, при построяването на трайна непоклатимост и ще усили въздействието на Съединени американски щати и НАТО ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР