САЩ отправи подробно предупреждение как може да се развие руската

...
САЩ отправи подробно предупреждение как може да се развие руската
Коментари Харесай

САЩ: Русия си търси повод за нападение

САЩ насочи в детайли предизвестие по какъв начин може да се развие съветската инвазия в Украйна. Съюзниците са на щрек заради опитите на Кремъл да си откри мотив за война, оповестяват от Асошиейтед прес.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изглеждаше ужасяващ, откакто предизвести, че няма признаци за обещаното евакуиране на войски от границата от съветска страна. Точно противоположното още повече сили отиват в посока Украйна, което значи, че нападението може да стартира всеки миг.

Индикациите са,че Русия се готви да нападне Украйна, сподели Байдън пред публицисти в Белия дом. Той добави, че Русия ще инсценира случай, с цел да има мотив за инвазия, само че не пожела да даде детайлности.

Според западните сили към 150000 съветски бойци са позиционирани по границата с Украйна. От Кремъл отхвърлят, че имат желание да атакуван. Русия се стреми да задържи Украйна в своята сфера на въздействие и да не допусне страната да стане член на НАТО.

Байдън ще организира телефонни диалози със съдружниците си в НАТО по отношение на трупането на съветски войски и в опит да се откри дипломатическо решение на рецесията.

Антъни Блинкън показа част от данните на разузнаването за възможното съветско нахлуване. По думите му неочакван и кървясъл случай ще бъде употребен от Русия като мотив да нахлуе в Украйна. Той добави, че офанзивата ще стартира с хакерска атака и бомбардировки. Войските ще се придвижат към Киев и другите огромни градове.

Европейските водачи са на щрек.

Украинците се тормозят да не се повтори обстановката от 2014 година Боевете със сепаратистите в източните елементи не престават и до през днешния ден. Над 14000 души са починали досега.

Според президента Володимир Зеленски про-руските сепаратисти са провокатори.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък показа, че съветските войски по границата са предизвестени да не се подават на провокация, тъй като това може да има тежки последствия.

НАТО разисква по какъв начин да ускори отбраната си, в случай че Русия нападне. Това е една от тематиките, които се разискват на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Китай упрекна Съединени американски щати в натягане на напрежението.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се осъмни в изказванията на Русия че се изтегля. " Видяхме ги да натрупат сили и въоръжение, да организират учения по границата, да натрупат ресурси от кръв. Тези неща не се вършат напразно и изключително в случай че имаш желание на да се изтеглиш ", съобщи той.

Позицията на Русия е, че за изтеглянето е нужно време. Русия предприе и нова интродукция, като търси разговор със Съединени американски щати за ограничение на слагането на ракети наоколо до съветската граница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР