САЩ отлагат новите санкции срещу Русия. Малко вероятно е да

...
САЩ отлагат новите санкции срещу Русия. Малко вероятно е да
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от нови санкции срещу Русия

Съединени американски щати отсрочват новите наказания против Русия. Малко евентуално е да бъдат въведени, в случай че Москва не предприеме нова кибер офанзива. Това решение е взел персонално президентът Доналд Тръмп. Медиите разясняват, че той прави " крачка обратно " от решението, тъй като желае да договаря с съветските управляващи и се надява да деескалира натрупалото се напрежение.

Вчера стана ясно, че Тръмп е бил извънредно ядосан като е схванал, че Съединени американски щати ще изгонят 60 съветски дипломати поради случая Скрипал. Според изявления в медиите, съветниците на президента не са прецизирали броя на дипломатите, когато са обсъждали решението с него и когато Тръмп схванал, че Вашингтон ще експулсира десетки съветски дипломати, безусловно се разкрещял на екипа си. Дни преди военния удар по Сирия пък той още веднъж първо насочи закани към Москва през Туитър, само че 40 мин. по-късно смекчи тона и изясни, че никой няма изгода от това връзките сред Белия дом и Кремъл да са студени.

Сега, във връзка с глобите против Москва, още веднъж Тръмп смекчава тона. Най-остро по тематиката се изрече представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли. Тя разгласи в неделя, че Вашингтон е подготвен с нови наказания против съветски компании и ще ги разгласи в понеделник. По-късно Белият дом " редактира " нейното изявление и разяснява, че се обмислят възможни наказания, които може да бъдат оповестени " в близко бъдеще ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР