САЩ отлагат налагането на мита за някои стоки, внос от

...
САЩ отлагат налагането на мита за някои стоки, внос от
Коментари Харесай

Тръмп реши да отложи някои мита за китайски стоки

Съединени американски щати отсрочват налагането на мита за някои артикули, импорт от Китай до 15 декември заради " здраве, сигурност, национална сигурност и други фактори ", оповестява БиБиСи.

Продуктите включват мобилни телефони, преносими компютри, конзоли за видеоигри, някои играчки, компютърни монитори и някои обувки и облекла . Изненадващата вест от комерсиалното посланичество на Съединени американски щати провокира 5% скок на акциите на Apple. Други продукти , изправени пред 10% мита, ще продължат да бъдат, както е планувано от 1 септември.

Съобщението на USTR е оповестено минути, откакто китайското Министерство на търговията съобщи, че вицепремиерът Лиу Хе е провел телефонен диалог с американски търговски представители на администрацията .

Инвеститорите в технологии приветстват новините за изключенията. Т рите съществени показателя на Уолстрийт се покачиха с над 1,5%. Във Англия акциите, също се покачиха, като Glencore набъбна с 2,5%.
 Болтън желае по-строга и твърда Англия по отношение на Иран и Китай
Болтън желае по-строга и твърда Англия по отношение на Иран и Китай

Съединени американски щати се надява и на отвод от нуклеарното съглашение с Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи на 1 август, че ще наложи 10% мита за 300 милиарда $ китайски артикули , обвинявайки Китай, че не е спазил обещанията за закупуване на повече американски селскостопански артикули.

Той също по този начин персонално подлага на критика китайския президент Си Дзинпин за това, че не е съумял да спре продажбите на синтетичния опиоиден фентанил на фона на рецесия с предозиране с опиоиди в Съединени американски щати.

В Туитър Тръмп загатва, че чака нещо в подмяна, заявявайки, че неуспехът на Китай за " огромни покупки " от " великите американски фермери " може да е на път да се промени .

As usual, China said they were going to be buying “big ” from our great American Farmers. So far they have not done what they said. Maybe this will be different!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 Ağustos 2019  Тръмп желае от Абе, Япония да купува селскостопански артикули от Съединени американски щати
Тръмп желае от Абе, Япония да купува селскостопански артикули от Съединени американски щати

Става въпрос за " голяма сума " за соя и пшеница

Съобщението на USTR идва на фона на възходящите опасения по отношение на забавянето на световната стопанска система . Goldman Sachs съобщи в неделя, че страховете от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, водещи до криза, се усилват .

По-рано във вторник основните търговски договарящи за Китай, вицепремиерът Лиу Хе и министърът на търговията Джун Шан, разговаряха с сътрудниците си от Съединени американски щати, министърът на финансите Стивън Мнучин и комерсиалния представител Робърт Лайтхайзер.

" Синхуа " оповестява, че китайските представители са изразили " сериозен митинг " против наказателните отговорности, които би трябвало да влязат в действие на 1 септември. Лайтхайзер и Хе са насрочили идващ телефонен диалог след две седмици.

Двете страни трябваше да проведат още един кръг от срещи във Вашингтон през септември, само че утежняването на връзките през последните две седмици сложи под въпрос дали диалозите ще се проведат.

Допълнителните детайлности и описите на съответните типове артикули, би трябвало да бъдат оповестени от USTR по-късно .
 Тръмп не е подготвен да подпише комерсиално съглашение с Китай
Тръмп не е подготвен да подпише комерсиално съглашение с Китай

Според него тази била най-лошата година за Пекин от 35 години насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР